Bezobložková pouzdra – se sklem skvěle fungují

Někdy se nás zákazníci, ptají, zda jsou stavební pouzdra vhodná pro celoskleněné dveře. Znají totiž jen obložková stavební pouzdra, to znamená, že stavební otvor je obložen dřevem a působí jako zárubeň. A posuvné jsou většinou dřevěné dveře. A my jim můžeme předvést, že máme speciální bezobložková stavební pouzdra s tloušťkou jen 100 mm a do nich se zasouvají celoskleněné dveře. A když se navíc ještě použije grafosklo s motivem či celoplošnou fotografií, takové dveře si mohou představit jako obraz na stěně.

Bezobložková stavební pouzdra ve spojení s celoskleněnými dveřmi jsou velmi efektní. Stěna končí rovnou linií a přímo ze zdi se vysouvají celoskleněné dveře. Bezobložkové pouzdra se skládají z kovového rámu, vlastního pouzdra, kam se zasouvají dveře, dále pojezdového mechanismu s kolečky z tvrzeného plastu. Lze je instalovat pro jednokřídlé i dvoukřídlé dveře nebo jako dveře do šaten. Bezobložková stavební pouzdra se vyrábějí ve dvou variantách. Model EVO-LINE nemá zárubně, jen hliníkové lišty. Model ABSOLUTE už nemá ani lišty, takže celoskleněné dveře vystupují a zasouvají se přímo do zdi. Mezi vlastní zdí a dveřmi je jen úzká spára.

Sklo může být čiré, matné neboli satino, glavírované nebo s grafikou či v jednobarevném provedení. Moderním typem skla je tzv. grafosklo, které se vyrábí technologií, při níž se fólie s grafikou, fotografií nebo textilním motivem vlisuje přímo do skla. Grafosklo propouští světlo, které prochází i grafikou a vytváří zajímavé světelné efekty. Oblíbené jsou celoskleněné stěny, u nichž je použito grafosklo po celé ploše a designéři tyto skla vybírají pro zajímavé interiéry, například bary, kanceláře, ale i moderní byty. Vidět je můžete v showroomu firmy Studio Interiér Janíček v Mladé Boleslavi. Na ploše 250 m² je 120 druhů dveří, všechny modely stavebních pouzder JAP a více než 15 celoskleněných dveří s grafikou.

Bezobložkové pouzdro a grafosklo
VZORKOVNA:
Ptácká ul. 294
293 01 Mladá Boleslav

tel./fax: +420 326 701 075
mobil: +420 601 280 280
mobil: +420 608 108 080

e-mail: obchod@studio-interier.cz
internet: www.studio-interier.cz