Nenechte se vykrást. Ochrání vás naše bezpečnostní dveře

Víte, že existují evropské normy pro bezpečnostní dveře, které vám řeknou, nakolik vás tyto dveře ochrání před násilnými vniknutí či vyloupením? Říká se jim bezpečnostní třídy dle ENV a dveře se do nich zařazují podle testů pro stanovení statické a dynamické odolnosti a také podle zkoušky odolnosti vůči manuálním pokusům o násilné vniknutí. Bezpečnostní dveře SAPELI a Porta DOORS patří do třídy 2 a 3 dle ENV. Znamená to, že odolají pokusům a vniknutí bez nářadí, například prokopnutím, vyražením, nadzvednutí či vytržením, ale zejména odolají zlodějům, kteří jsou vybaveni šroubovákem, kladivem, nožem, kleštěmi, klínem háčkem, drátem, pinzetou a strunou a ještě mají k dispozici další šroubovák či páčidlo.

Tyto bezpečností dveře jsou solidní ochranou proti pokusům o vloupání. Existuje pravidlo, které potvrzují policejní experti, že zloději si vybírají dveře, které snadno zdolají. Jakmile se objeví odolná překážka, jako jsou například bezpečnostní dveře, jdou o dům dál. Bezpečnostní dveře SAPELI se vyrábějí ve dvou druzích – kovové a dřevěné. Kovové bezpečnostní dveře přestavují solidní překážku. Jejich konstrukce je trezorová, to znamená, že jsou vybaveny čepy, které se po obvodu zasouvají do zesílené kovové zárubně. Dřevěné bezpečnostní dveře SAPELI mají pasivní čepy a vícebodový zámek. Hodí se pro domy, byty, kancelářské prostory a další instituce, kde je nutné větší zabezpečení vstupních dveří. Vlastní dveře mohou být polodrážkové i bezpolodrážkové se škálou dekorů, jako mají interiérové dveře.

bezpečnostní dveře PORTA DOORS mají v konstrukci křídla vnější a vnitřní rám z lepeného jehličnatého dřeva a opláštění z hliníku a pevné dřevotřískové desky. Povrch může být jak ze syntetických materiálů, tak z dřevěných dýh jako u interiérových dveří. Zasazují se do speciální kovové zárubně. Mají 1 až 2 vícebodové zámky s cylindrickou bezpečnostní vložkou, zesílené čepové závěsy a 3 až 4 bezpečnostní trny proti vysazení dveří. Tyto bezpečnostní dveře Porta DOORS mohou mít navíc kliky s bezpečnostním štítem a širší práh z nerezového materiálu. Některé mají další vybavení zvyšující jejich odolnost vůči požáru a kouři. Chcete-li je vidět ve skutečnosti, navštivte náš showroom, kde je na 120 typů dveří značek SAPELI a Porta DOORS.

Bezpečnostní dveře do bytu
VZORKOVNA:
Ptácká ul. 294
293 01 Mladá Boleslav

tel./fax: +420 326 701 075
mobil: +420 601 280 280
mobil: +420 608 108 080

e-mail: obchod@studio-interier.cz
internet: www.studio-interier.cz