Celoskleněné stěny a dveře – nebojte se nárazu, vydrží

Kdo je zvyklý na zděné příčky či sádrokartonové stěny, celoskleněné stěny a dveře mohou být pro něho překvapením. A příjemným. Nejenže dovolují vytvořit zajímavý interiér s dostatkem světla, ale jsou pro běžný provoz podobně odolné jako normální stěny. Do skleněné stěny či skleněných dveří můžete bez problému narazit nebo se do nich opřít. Snesou i údery tvrdých předmětů. Celoskleněné stěny a dveře sice vypadají subtilně, ale díky kvalitnímu sklu snesou dost velkou zátěž. Jejich základem je kalené sklo, které se připravuje speciální technologií. Při výrobě se zahřeje na vysokou teplotu a následně se rychle zchladí. Získá tak nové vlastnosti.

Celoskleněné stěny a dveře se vyrábějí z kaleného skla. Výrobci testovali jeho odolnost a porovnávali ji s normálním sklem. Skleněné dveře s kaleným sklem o tloušťce 4 mm odolaly úderu kladívka i úderu montážní páky. Nekalené sklo se snadno rozbilo. Pokud se kalené sklo náhodou rozbije, jeho úlomky nejsou ostré, takže se o ně nikdo nezraní. Celoskleněné stěny a dveře jsou dostatečně pevné, aby sloužily jako příčky. Odolávají i značnému tlaku. Kalené sklo položené vodorovně přes dvě příčné podložky, uneslo i dvě dospělé osoby. Při testu se prohnulo, ale neprasklo.

Celoskleněné stěny a dveře využívají tzv. grafosklo neboli sklo s grafikou. Není to žádná tapeta na skla, ale fólie s digitálním potiskem, která se při výrobě vlisuje do skla. Umožňuje tak, aby světlo dobře procházelo sklem a prosvětlovalo místnost. Na sklo s grafikou lze využít v kancelářských prostorách firemní barvy a logo, a v soukromých místnostech fotografii či grafické motivy. Celoskleněné stěny a dveře můžete vidět v našem designovém centru v Mladé Boleslavi. Na ploše 250 metrů čtverečných je k vidění na 120 typů dveří a 150 dekorů podlah.

Skleněné dveře s grafosklem
VZORKOVNA:
Ptácká ul. 294
293 01 Mladá Boleslav

tel./fax: +420 326 701 075
mobil: +420 601 280 280
mobil: +420 608 108 080

e-mail: obchod@studio-interier.cz
internet: www.studio-interier.cz