Odlehčené, ale pevné. To jsou dveře PORTA DOORS

Určitě jste někdy navštívili sto let staré reprezentativní domy s těžkými dubovými dveřmi, které sotva otevřete. Ani v interiérech se nesetkáte s dveřmi, které jdou lehce otevřít. Doba byla jiná a dveře se vyráběly pouze z masivu. Díky novým technologiím se skloubily výhody starých dveří s moderní potřebou bydlení. Dveře jsou dostatečné odolné a pevné, ale už nejsou tak těžké. Například dveře Porta DOORS používají rámovou konstrukci s lehčí výplní. Dřevo určené na rám je z kvalitního borovicového dřeva, případně vrstveného s mřížkou z dřevotřísky a překližky. Jako výplň se používá dutinková dřevotříska, která vytváří objem, ale není tak těžká. Dveře Porta DOORS jsou potom pevné, ale podstatně lehčí než kdysi. Vstupní dveře mají ještě odolnější rám z tvrdého třívrstevného dubu a dveřní prostor vyplňuje voděodolný termoizolační panel.

Co však chceme od dřevěných dveří? Krásnou kresbu dřeva, strukturu a zajímavý odstín. Dřeviny mají originální kresbu, vlastní strukturu i zbarvení. Dveře Porta DOORS používají jak evropské, tak i americké či exotické dřeviny. Povrch je tvořen dýhou, kterou dodávají renomovaní výrobci. Dýha je buď loupaná, krájená nebo se používá tzv. dýha kořenice, která zobrazuje strukturu kořenů. Dveře Porta DOORS používají nejčastěji dubové, javorové, limbové dřevo nebo dřevo z evropských a amerických odrůd ořechů. Oblíbené je také africké dřevo sapeli mahagon či wenge. Vyniká tvrdostí i kresbou. Atraktivní je další úprava povrchů na strukturu satin, což je hedvábný a matný povrch. V nabídce jsou odstíny mocca, tabacco a nero.

Protože už víte, že dveře Porta Doors mají kvalitní konstrukci i zajímavé dekory povrchů, při dalším výběru bude záležet na tom, zda chcete otočné či posuvné dveře. Posuvné dveře do větších prostor mohou být dvoukřídlé a to zvyšuje nároky na ladění barevných kontrastů v interiéru. V nabídce našeho internetového obchodu si barvu i strukturu můžete prohlédnout v detailu, ale někdy se vyplatí si dveře Porta DOORS prohlédnout ve skutečnosti. K tomu slouží náš ukázkový showroom v Mladé Boleslavi, kde si na ploše 250 metrů čtverečných můžete prohlédnout na 120 typů dveří a zárubní. V expozici nejsou jen dřevěné dveře, uvidíte například dveře z odolných laminátů a lisovaných fólií.

dveře Porta Doors
VZORKOVNA:
Ptácká ul. 294
293 01 Mladá Boleslav

tel./fax: +420 326 701 075
mobil: +420 601 280 280
mobil: +420 608 108 080

e-mail: obchod@studio-interier.cz
internet: www.studio-interier.cz